Så var bilen på plats

Även om det har varit tyst här ett tag så har jag arbetat hårt med att hitta ett lämpligt objekt den senaste tiden. Har jagat och ringt på allt från Saab 92 till Saab 95. Men nu, till slut, har jag hittat en bil till min elbilskonvertering.

Det blev dock ingen Saab 96 från -64. Det blev en Saab 96 från -74. En långnos istället för en kortnos. Och så här fin är den.

Bilen är hemma

Ni som kan Saab inser nog rätt så snabbt att det här inte är en vanlig -74. Framskärmarna kommer från en -68 och grillen är från en -65. Det är ett hemmabygge, men ett väldigt fint och ordentligt sådant.

Den tidigare ägaren har dokumenterat mycket av sitt arbete. Han hade även en 95:a som stod på tur. 🙂

Det finns lite att fixa innan vi kan sätta igång med konverteringen. Frambromsarna behöver bytas och kopplingen likaså. Allt är redan beställt från Veteranshopen. Bilen har väldigt lite rost, men det som finns behöver givetvis behandlas. Det blir en rejäl genomgång innan vi kör den till besiktningen.

De medföljande verkstadshandböckerna kommer bli min kvällslektyr för en tid framöver.

Kvällslektyr

Jag har likaså en dialog med ett amerikanskt företag, angående en elektrisk motor, kontroller och tillbehör. Mer information om detta följer givetvis här framöver.

Parallellt med allt detta så ska jag även ta körkort. Siktar på en intensivkurs på en vecka eller två här under sommaren. Om du har tips på bra och billiga körskolor (på landet, men inte för långt från Stockholm) så får du gärna lämna en kommentar.


Kommentarer

4 svar till ”Så var bilen på plats”

 1. Profilbild för Linus
  Linus

  Riktigt snygg kärra. Grattis!

 2. Profilbild för Björn Österlund
  Björn Österlund

  Jäkligt fin Saab du fått tag i, varför inte ta en intensivkurs i Västerås i sommar?
  Ligger ju anständigt nära plus att du är bekant med staden.

  Tog själv en intensivkurs på semestern för några år sedan.

  1. Ja, tanken är att fixa lappen med en intensivkurs i sommar. Tror dock att V-ås har för många distraktioner. 🙂 Hoppas även kunna svänga förbi PM. Om inte i år, så garanterat nästa år.

   1. Profilbild för Björn Österlund
    Björn Österlund

    Kan väl ligga något i detta, men tror att det är en bonus om man känner igen trafiken när man skall forcera fram ett körkort och kör du lika illa som du cyklar så lär det ta tid 😉
    Är många som försöker ta körkort under sommaren, finns ju lite orter runt Mälaren.

    Blir det PM så får du hojta till så kan du få övningsköra med mig =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *