Kategorier
Allmänt

En liten prolog

Välkommen till saab96.se. Det här är en hemsida som handlar om en elbilskonvertering, där en traditionell förbränningsmotor ska ersättas med en elektrisk motor i en Saab 96. Målet är att denna bil ska uppnå ca 100 km/h med en räckvidd på ca 10 mil/laddning.

Elbilskonverteringar är rätt så ovanliga i Sverige. Internationellt sett så är det här dock en rätt så stor rörelse. Det finns 1 000-tals konverterade bilar (och bussar, mopeder, motorcyklar osv) runt om i världen.

För 3 000+ exempel på elbilskonverteringar, besök gärna EV Photo Album.

Saab 1964 96

Jag ska konvertera en Saab 96 från -64. Det är en lätt och aerodynamisk bil med en enkel konstruktion. Jag har själv ingen större kunskap om bilar, faktum är faktiskt att jag inte ens har ett körkort. Men till min hjälp har jag min far, som kan allt och lite till om bilar.

Då kör vi igång. Om du vill mig något, lämna då gärna en kommentar eller skicka några rader till [email protected].

4 svar på ”En liten prolog”

Låter som en spännande och trevlig resa. Du är här med tillagd i min RSS-läsare.
Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *