Inspiration till min elbilskonvertering

Även om elbilskonverteringar är rätt så ovanliga här i Sverige så är de rätt så populära på andra håll. I USA, i synnerhet på västkusten, är det väldigt vanligt med sådana här konverteringar. Det finns exempelvis färdiga konverteringskit för Bubblan.

Det är förvisso inte så vanligt med elbilskonverteringar av Saab 96, men jag känner till åtminstone 2 st som har gjort detta. Förutom Christen Johansen så har även Brandon Hollinger konverterat en Saab 96.

Jag har själv en dialog med Brandon via e-post just nu. Han har varit väldigt flitig med att dokumentera sin konvertering på t ex EV Album och Youtube. Här är ett litet klipp från ett amerikanskt nyhetsprogram om Brandons konverterade Saab 96:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7NbJu_Zbp20&w=640&h=390]

Det var med inspiration från detta (och flera månaders studier av andra konverteringar samt flera böcker om elbilskonverteringar) som jag bestämde mig för att konvertera en egen Saab 96 till eldrift.

För övrigt arbetar vi just nu med att byta frambromsar och koppling på min Saab. När det är färdigt ska vi börja skruva isär bilen ordentligt, så mer info och bilder om det kommer här framöver.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *