En omstart i tvåtakt

Det var ett tag sedan jag senast skrev något här. Nästan 7 år sedan.

Det blev aldrig någon elbilskonvertering för min del. Det visade sig vara alldeles för mycket rost på projektbilen. Rutten rakt igenom. Dessutom rasade taket på mitt garagetält in under vintern 2012 och tryckte in taket på den bilen likaså. Projektbilen slutade på skroten.

Jag planerade att konvertera en annan Saab 96:a, men lite andra saker kom emellan med Saabklubben och det slutade med att jag sålde av nästan alla mina Saab-bilar. Min andra 96:a såldes med elmotor och konverteringskit, så kanske det blir en elbilskonvertering så småningom ändå.

Jag gjorde en del andra saker. Upptäckte en del andra bilmärken och modeller. Fann en ny inställning och uppskattning för bilar. Det gick ett år utan en klassisk Saab hemma. Men jag kunde inte släppa tanken på en 96:a. Så jag ramlade tillbaka.

Nu äger jag en Saab 96 från 1962. En tvåtaktare som stått still i 30 år. Men som förhoppningsvis ska kunna rulla igen denna sommar. Och här tänker jag berätta mer om det.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *